חזרה לכל המדורים

צ'אנה אלו - חומוס ותפוחי אדמה

צ'אנה אלו - חומוס ותפוחי אדמה

צ'אנה אלו - גרגרי חומוס ותפוחי אדמה.

עוד מאכל קלאסי של הודו שאני זוכר לטובה, אולי בגלל שאני אוהב חומוס בכל צורה שלא תהיה, ממרח, גרגרים, בתבשילים, קלוי ומוחמץ ! הבונוס הנחמד בחומוס מעבר לתכונותיו הבריאותיות הוא תחושת השובע שהוא יוצר. לא מנפח, לא מרדים, נותן אנרגיה וגם טעים. אצל הערבים, חומוס הוא בכלל מאכל ברובו של בוקר ואצל ההודים בכל פינה מצב וזמן.

אורז לבד זה יבש אז כמו ברוב הבישול ההודי, צ'אנה אלו הוא תבשיל שמגיע בדרך כלל עם המון רוטב טעים ועשיר בטעמים. אחרי הודו, משעשע אותי איך חצי עולם נשלט בידי החיטה, עולם שמן בד"כ שמחפש את המיונז להרטיב את הגרגר שלו וההודים, רזים רובם לא רק בגלל מצבם הכספי הירוד אלא בגלל הדיאטה שלהם שעשירה בירקות, קטניות והרבה רוטב להרטיב את הגרגר שלהם - אורז. אורז=חיים.

מה יש בצ'אנה אלו, יותר צ'אנה או יותר אלו ? מי המרכיב השולט ? אין תשובה אחת לשאלה הזו, מספר הווריאציות כמספר האנשים המבשלים בהודו כולה. המסקנה שהגעתי אליה היא שככל שהאיזור עני יותר כך יש יותר תפוחי אדמה - כדי לשבוע כנראה. אני אוהב פיפטי פיפטי, גם וגם :)

מנה לשניים.

2 תפוחי אדמה מבושלים לא רך מידי, קלופים, חתוכים לקוביות ביס, להשאיר מי בישול בצד.
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים ( לא, אי אפשר מקופסא, המים שצריך להשאיר בצד לא טעימים מהקופסא ומכילים משמרים ומשמרות ושאר רעות).
1 בצל גדול, חתוך קטן, איך שיוצא עם הסכין.
שום, פחות או יותר, כמה שבא או בכלל לא.

תבלינים: צ'ילי גרוס, פלפל שחור, זרעי כמון, כורכום בנדיבות, אבקת ג'ינגר או טרי, תרמיל הל, אגוז מוסקט וציפורן (לא הרבה זה משתלט), אבקת פלפלים הודית (יעני פפריקה), מלח לפי טעם.

מתחילים ביוגה ומשחררים לתבלינים את הטעמים בתוך מחבת עם שמן או גי. השומן מקבל גם את הצבע מהתבלינים ואח"כ יצבע את התבשיל באותם צבעים (וניחוחות). זו פעולה שנמשכת מספר שניות בד"כ ואסור לטגן יתר על המידה, זה נשרף מהר.

מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שכל הבצל נצבע כולו ועטוף בתערובות התבלינים והשמן, מטגנים מספר שניות ומוסיפים את גרגרי החומוס ושוב מערבבים ומצפים את החומוס בתערובת הבצל והשמן רוויי הטעמים. מוסיפים לאט לאט ממי הבישול של החומוס, בערך כוס. מבשלים מס שניות תוך ערבוב.

מוסיפים את תפוחי האדמה ואיתם כחצי כוס ממי הבישול שלהם. מבשלים תוך ערבוב מידי פעם. סה"כ 5 דקות, רק כדי להביא את הכל לאותה הטמפרטורה. מועכים כמה חתיכות תפוחי אדמה וכמה גרגרי חומוס כדי להסמיך את התבשיל.

מגישים עם קצת ירוק למעלה, חמוצים בצד ואיך אפשר בלי יוגורט לצינון הלהבות (קרד)

בתאבון.

הוסף תגובה חדשה

עורך טקסט מתקדם

  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

עורך טקסט פשוט

  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.
  • תגיות HTML מותרות: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
נא להתאזר בסבלנות עד שהמערכת תאשר את התגובה.
שאלת אבטחה
כדי למנוע מרובוטים להגיש את הטופס נא לרשום את האותיות ואו מספרים המופיעים בתמונה.
4 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.