חזרה לכל המדורים

מרק כתום בטטה גזר ודלעת

מצרכים למרק כתום - גזר, דלורית, בטטה, שום ובצל

מרק כתום קטיפתי וטעים המורכב מבבטה, גזר ודלעת. יש גם וידאו שמראה את כל התהליך.

השתמשתי בבטטה אחת, שני גזרים וחצי דלורית בינונית. אחרי החיתוך לקוביות מתקבלת בערך כמות שווה מכל דבר אבל כמו בכל מרק או תבשיל - אפשר לשים יותר ממשהו שאוהבים ואפשר גם לוותר לגמרי על מרכיב מסוים..

מתחילים עם אידוי של בצל ושום בחמאה, החמאה תוסיף עוד רובד לטעמים של המרק. מאדים עד שזה שקוף ומתחילים להוסיף את הירקות האחרים - קודם כל גזר כי הוא הכי קשה וצריך יותר זמן בישול.. מאדים ללא נוזלים כמה דקות ומוסיפים את הבטטה, שוב מאדים מספר דקות ולאחר מכן מוסיפים את הדלעת (או דלורית) - שמתרככת הכי מהר. אחרי כמה דקות, מתבלנים (מלח, פלפל, פפריקה, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי, מעט קינמון) ומוסיפים מים שיכסו את כל הירקות - אש גבוהה עד לרתיחה.

בתמונה למטה המרק מוכן לפני טחינה - אפשר וטעים לאכול את זה גם כך.

לאחר שהמרק רתח, מנמיכים את האש וטוחנים עם בלנדר ידני עד שמקבלים נוזל הומוגני וללא חתיכות גסות. מוסיפים מעט שמנת, מתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד מספר דקות על אש נמוכה.

לאחר מזיגה לצלחת אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה לקישוט וטעם - רצוי גם קרוטונים :) כתחליף מעניין יותר אפשר לזלף מעט שמן זית חריף ולפזר גרעיני חמניה\דלעת.

מרק כתום - דלעת גזר ובטטה

בתאבון :)