חזרה לכל המדורים

לחמניות טיפשות

יש ימים כאלה, אתה פותח את המקרר - כלום חוץ מביצים. מגירת הלחם - כלום. מזווה - יש טונה.

מה עושים (ואיפה הייתי כל השבוע) ?  מבשלים ואופים כמו פעם לפני עידן המשלוחים והפיצוציות 24/7.

אני רגיל לעבוד עם השמרים בקוביה וזה מה שעובד לי הכי טוב.

חצי קוביית שמרים
חצי שקית קמח
מים \ חלב \ נוזל אחר
כף שמן זית (ככה אני אוהב)

בצק מתרומם

מערבבים מערבבים ומכינים בצק שלא יהיה דביק מידי. מניחים בצד מכוסה במגבת (ליד הטלוויזיה) למשך כחצי שעה.

אפשר להיות פלצן - להוציא אוויר ולהתפיח שוב אבל אין ממש צורך.

מוציאם למשטח מקומח, מחלקים לחתיכות ומכינים איזו צורה שמסתדרת לכם בתבנית  -לחמניות עגולות או מאורכות.

מניחים את הלחמניות בתבנית מקומחת ומכסים במגבת לחצי שעה נוספת.

מורחים ביצה - קצת שומשום \ קצח \ פרג \ מלח גס - מה שבא לכם ולטוסטר אובן למשך כ 25 דקות (עד הזהבה).

בצק מתרומם

מוציאים מהטוסטר ולא מחכים אפילו שנייה ! קצת חמאה, קצת מלח ושיהיה בתאבון.