חזרה לכל המדורים

אלו פראנטה - פיתה הודית עם פירה מתובלן

אלו פראנטה - פיתה הודית ממולאת פירה מתובלן

לפעמים חושבים על הודו כמדינה וזה נכון אולי כהגדרה עכשווית לצרכי עסקים בין מדינות, חברות במוסדות כמו האו"מ וכדומה אבל שם נגמרת ההגדרה מדינה. בתכלס מדובר על אוסף של מעל 28 איזורים שונים, חבלי ארץ המחולקים למחוזות ומדינות וערים וכפרים. כל איזור מאוכלס טיפה שונה. יש סיקים והינדים, בודהיסטים וג'ייניסטים, מוסלמים ונוצרים ועוד עשרות רבות עם אמונות ואלים שאף אחד לא ממש מכיר. כולם כולם מכינים ואוכלים פארנטה, לפעמים ריקה עם יוגורט בצד וברוב המקרים ממולאת בפירה תפוחי אדמה מתובלן היטב. יש גם סרטון וידאו המראה את התהליך.

חומרים לבצק - 4 פראנטות:
כוס וחצי קמח רגיל, מעט מלח, שתי כפות שמן, מים - עד קבלת בצק חלק וגמיש. מניחים לנוח 10 דקות.

תערובת למילוי: פירה תפוחי אדמה עם תערובת תבלינים.
מטגנים בצל ושום, מוסיפים לפי הטעם: צ'ילי חריף, זרעי אניס, זרעי קימל, כורכום, מעט ציפורן, קינמון, הל, פפריקה, פלפל שחור ומלח. שופכים על הפירה ומערבבים היטב. הפירה צריך להיות טעים לכם.

בתמונה למטה: יוצרים כדור בצק בגודל של כדור טניס ולידו כדור מהפירה - מעט קטן ממנו.

כדור פירה וכדור בצק

בעזרת מערוך, פותחים ומשטחים מעט את כדור הבצק ומניחים באמצע את כדור הפירה.

כדור פירה על בצק משוטח

מקפלים את קצוות הבצק על כדור הפירה מכל הכיוונים וסוגרים היטב. משטחים מעט עם הידיים לצורת דיסק ושוב מוודאים שהבצק סגור לגמרי ואין חורים שהפירה מבצבץ מהם.

כדור פירה בתוך מעטפת בצק

מקמחים את הכדור הפחוס היטב משני הצדדים, כמו גם את משטח העבודה ואת המערוך. לאט לאט וכמעט בלי לחץ משטחים את הכדור לפיתה. משטחים קצת בצד אחד, מחליפים לצד השני - ככה - כמה וכמה פעמים, לאט לאט זה יימתח לצורה הנכונה. לא למהר.

בצק ממולא פירה - משוטח לפיתה דקיקה

שמים מעט שמן במחבת (או גי - חמאה מזוקקת) ומחכים שהיא תתחמם. מעבירים בזהירות את הפראנטה למחבת ומטגנים עד שרואים מקומות בהם היא מתחילה להתנפח. בעזרת מרית לוחצים את הפראנטה אל המחבת בכל מיני מקומות. לאט לאט הפראנטה תתנפח כולה וזה השלב להפוך אותה. לפני ההפיכה, מטפטפים קצת שמן על הצד שעוד לא מטוגן ובעזרת כף מורחים אותו על כל הפראנטה.

אלו פראנטה

מומלץ לאכול את זה חם עם יוגורט בצד ואיזה צ'אטני טוב של עגבניות וכוסברה. המהדרין יירצו גם חמוצים הודים בטעם עמבה :)

אלו פראנטה - פיתה הודית

בתאבון :)