חזרה לכל המדורים

איך להכין ריבת תפוזים סינים

ריבת תפוזים סינים

יש גם וידאו.

אני לא מת על הפרי הזה ככה איך שהוא ואם לא ריבה, מה כבר יש לעשות עם קילוגרמים של יצורים קטנים כאלה ? הסינים או בכלל במזרח, מכינים עם זה תבשילים אבל לא נראה לי (עם עיקום של האף).

הרתחת תפוזים סינים כדי להפטר ממרירות

אחרי ששטפתי אותם מהאבק שבחוץ, השריתי אותם ל 24 שעות במים כדי להוציא חלק מהמרירות. לאחר מכן הרתחתי אותם מספר דקות, כדי להוציא עוד קצת מהמרירות ולהתחיל את תהליך הריכוך. הוספתי בשלב הזה תרמילי הל שלמים והשארתי אותם עד הסוף, זה היה צעד גאוני ! מכיוון שאם אני ממתיק עם זה תה, יש לי גם הל בפנים :)

ריבת תפוזים סינים - בשלבי הכנה

השלב הבא הוא פשוט, קילו תפוזונים וקילו סוכר לסיר, אפשר להוסיף עוד תבלינים, וניל, קינמון, קצת ציפורן, מדליקים את האש הכי קטנה שיש ומערבבים מדי פעם, סה"כ כ 3 שעות. הריבה מוכנה כשאתם לוקחים ממנה עם כף, נשארת שכבה דקיקה ולא הכל נוזל ישר חזרה. השלב הזה מגיע אחרי שכל הנוזלים התאדו (הסתיים שלב הקצף בתמונה הבאה)

ריבת תפוזים סינים - הריבה כמעט מוכנה

זהירות שמתעסקים עם סוכר חם, זה לא מים ב 100 מעלות וגם לא טיפת שמן רות(צ)ח, סוכר רותח נדבק לעור וגורם לכוויה קשה.

לא לחתוך ולא להוציא את החרצנים, אתם רוצים את התפוזון בשלמותו, שיהיה כמו ממתק ממולא.