אוכל, מתכונים ובישולים

חזרה לכל המדורים

ביסבס השף החריף

ביסבס - השף החריף
פנו אלי מביסבס - השף החריף כדי שאבדוק עבורם את קו החריף שלהם.יש חמש דרגות חריף, החל מחריף בקושי ועד חריף אש.סוף סוף אחרי הרבה חיפושים, אפשר להגיד שיש ניצוץ ! אחלה חריף טעים... להמשיך לקרוא

לימונענע עם קרח גרוס

לימונענע עם קרח גרוס
אני מכריז רשמית על פתיחת עונת הקיץ .. בא לי לימונענע מרווה וטעימה.המצרכים לקנקן של שני ליטר.ליטר וחצי מים קרים - בקבוק מים מינרלים יעשה את העבודה.חופן עלי נענע טריים, אפשר... להמשיך לקרוא

קובה אדומה - קובה סלק

קובה אדומה - קובה סלק
קובה סלק - קציצות סולת ממולאות פירה ברוטב סלק ועגבניות. יש וידאו כאן.בצק ל 8 קובה גדולות:חצי קילו קמח סולת - סמולינה.2-3 כפות שמן - לא זית.חצי כפית מלח.מים עד קבלת בצק בלי... להמשיך לקרוא

אלו פראנטה - פיתה הודית עם פירה מתובלן

אלו פראנטה - פיתה הודית ממולאת פירה מתובלן
לפעמים חושבים על הודו כמדינה וזה נכון אולי כהגדרה עכשווית לצרכי עסקים בין מדינות, חברות במוסדות כמו האו"מ וכדומה אבל שם נגמרת ההגדרה מדינה. בתכלס מדובר על אוסף של מעל 28... להמשיך לקרוא

קרפ פטריות מוקרם

קרפ פטריות מוקרם
עבדתי בעבר בבית קפה-מסעדה בתור טבח ומצאתי את עצמי שלוש פעמים בשבוע מכין מאות קרפים ממולאים. חלק עם שמנת פטריות וחלק עם גבינה מתוקה. זה היה סיוט של שתי מחבתות בו זמנית, הימנית... להמשיך לקרוא

לא חריף - פרק רביעי - סחוג ירוק של צבר.

סחוג ירוק
הפעם בתכנית, סחוג ירוק עם פלפל ירוק חריף של סלטי צבר (סדרת סלטי השף - רפי כהן).לא בטוח שבחרתי את הדבר הנכון לעשות עליו תכנית. יש לי מכולת מול הבית עם מעט מאוד היצע ומצד שני... להמשיך לקרוא

מרק כתום בטטה גזר ודלעת

מצרכים למרק כתום - גזר, דלורית, בטטה, שום ובצל
מרק כתום קטיפתי וטעים המורכב מבבטה, גזר ודלעת. יש גם וידאו שמראה את כל התהליך.השתמשתי בבטטה אחת, שני גזרים וחצי דלורית בינונית. אחרי החיתוך לקוביות מתקבלת בערך כמות שווה מכל... להמשיך לקרוא

סושי חצילים עם גבינה מתובלת ותפוחי עץ

סושי חצילים עם גבינה מתובלת ותפוחי עץ
אני עובד עם מה שיש. כמעט סופ"ש וסלסלת הירקות התרוקנה. נשאר חציל בינוני ותפוח ירוק. במקרר חצי גביע גבינה וכמה פירורי כנענית... פתאום הכל התחבר ביחד.. אני מניח שזה היה צפוי -... להמשיך לקרוא

בליני עם שמנת חמוצה

בליני
הכנת תערובת הבליני היא עניין כל כך פשוט שאפילו ילד יכול להכין, בסה"כ שלושה ארבעה מרכיבים: קמח, מים, שמרים ומלח. אחר כך - כל מה שצריך זה טיפה סבלנות, ממתינים לתפיחת התערובת כ... להמשיך לקרוא

פוקצ'ה עם עשבי תיבול מהכרמל

פוקצ'ה עם עשבי תיבול מהכרמל, עגבניות, גבינה מלוחה וקונפי שום
לפעמים המקרים מצטרפים להם בצורה שלא מאפשרת לי מחשבה חופשית. כמו ביטויים פשוטים בתכנות של "אם", "ו", "אז".. אולי זו פשוט התנייה שפיתחתי בתת מודע.. "אם" עליתי לכרמל לקטוף... להמשיך לקרוא

איך להכין כרוב ממולא

כרוב ממולא
יש סוגי מאכלים שבהם הרוטב הוא המלך למרות שהוא לא העיקר, שקשוקה למשל, כדורי בשר וכן, גם כרוב ממולא. דבר נוסף שאני אוהב במאכל הזה שהוא זול בטירוף והכנת סיר שלם של 12-14 כרובים... להמשיך לקרוא

לא חריף פרק שלישי - זחוק ירוק זהבי

כפית חריף על כל תרופה עדיף :)
לקח לי קצת זמן לסיים את החריף הקודם אבל הנה הגיע הרגע לצנצנת חריף חדשה. אחד מסוגי ה"חריף" שאני הכי אוהב, לא בגלל שהוא חריף אלא בגלל שהוא טעים ואפשר ממש להשתמש בו כממרח. ... להמשיך לקרוא

לא חריף פרק שני - חציל חריף אש

סלט חציל קלוי עם פלפל חריף אש של אחלה\שטראוס מסדרת "טעמי השוק".
סלט חציל קלוי עם פלפל חריף אש של אחלה\שטראוס מסדרת "טעמי השוק".בעודי מחפש חריף חדש במקרר המכולת, תפס לי את העין הכיתוב "חריף אש" על סלט חצילים. החלטתי להרחיב את התכנית שתכלול... להמשיך לקרוא

לא חריף - פרק ראשון

חריף אדום
אני אוהב חריף, אני לא יודע מה הסיבה אך עם אהבה לא מתווכחים, מקסימום מחפשים אחרת עד שמוצאים את האחת. החיפוש קצת מעייף, בכל פעם אני מוציא ממיטב כספי על צנצנת שמשדרת חריפות... להמשיך לקרוא

איך להכין ריבת תפוזים סינים

ריבת תפוזים סינים
יש גם וידאו.אני לא מת על הפרי הזה ככה איך שהוא ואם לא ריבה, מה כבר יש לעשות עם קילוגרמים של יצורים קטנים כאלה ? הסינים או בכלל במזרח, מכינים עם זה תבשילים אבל לא נראה לי (עם... להמשיך לקרוא

עמודים